Tilburg in Bedrijf

JOST viert 30-jarig bestaan


TILBURG - De Jonge Ondernemers Sociëteit Tilburg (JOST) bestaat dit jaar precies 30 jaar. En dat is een belangrijke mijlpaal. Het begon als een samenwerking tussen de KvK, de gemeente Tilburg en het Instituut voor Midden-en Kleinbedrijf (IMK). In de eerste 12 jaar was het nog geen vereniging. Door de eerdere genoemde partijen werden wel zeer regelmatig netwerkbijeenkomsten voor net gestarte ondernemingen gehouden. Nadat de KvK zich terugtrok als organiserende partij werd JOST uiteindelijk een (echte) vereniging.

Anno 2018 bestaat JOST uit een stevige club met ruim 100 ondernemers en is ze in Tilburg uniek in haar soort. Sinds 1988 doet zij nog steeds waar ze voor bedoeld is: het bijeenbrengen van jonge ondernemingen en ze helpen bij hun belangrijke eerste vijf jaar. En jong slaat dan terug op de leeftijd van de onderneming, niet die van de ondernemer zelf. Dat doet JOST door met een grote regelmaat interessante activiteiten te organiseren. Bij iedere activiteit wordt inhoud gecombineerd met netwerken. Vaak worden activiteiten georganiseerd door de leden wat JOST een actieve club maakt.

Ieder jaar wordt een centraal thema gekozen waaraan de verschillende bijeenkomsten worden opgehangen. Dit jubileumjaar is gekozen voor het thema: ‘Groeien doe je samen’. Afgelopen maand werd in Station 88 nog de eerste, zeer succesvolle Ondernemersboulevard georganiseerd, waarbij zowel startende als lang gevestigde ondernemers elkaar konden ontmoeten en advies konden inwinnen over uiteenlopende onderwerpen.

Op vrijdag 30 november wordt het jubileum groots gevierd. Leden, vrienden en sponsors van JOST worden getrakteerd op een leuke en ontspannen avond, waarbij ook de geest gestimuleerd wordt. Daarbij zal men het glas heffen op de afgelopen 30 jaar en uiteraard ook de blik op de toekomst richten.

Benieuwd geworden naar JOST? Neem gerust een kijkje op www.jost.nl of maak kennis met door je aan te melden voor een van de activiteiten van JOST.

|Doorsturen