Tilburg in Bedrijf

Jumbo verdeelt € 23.600 over 45 lokale basisscholen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In Euroscoop Tilburg heeft de feestelijke uitreiking plaatsgevonden van de 'Sparen voor je School' actie.

Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij één van de Jumbo winkels in Tilburg konden sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. In totaal werd door Jumbo's in Tilburg een budget van € 23.600 verdeeld onder deelnemende basisscholen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de scholen een bedrag wat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. Openbare basisschool Panta Rhei uit Tilburg ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en haalt hiermee een bedrag op van € 1333,07.

Naast Panta Rhei, ontvingen basisschool Fatima en basisschool Don Sarto ook mooie bedragen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen, respectievelijk € 1305,59 en € 645,93 

 

In totaal deden er 45 scholen uit Tilburg mee aan de actie. Uiteindelijk heeft elke school punten ontvangen, wat inhoud dat iedere school een bijdrage krijgt voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.

Basisschool Don Sarto is zeer verheugd met het bedrag. "We vinden het fantastisch dat klanten van Jumbo, waaronder natuurlijk ook ouders en grootouders van onze kinderen, zo veel punten voor onze school hebben gespaard. Met dit bedrag kunnen we onder meer een schoolpleinmaterialen en creatieve knutselmaterialen aanschaffen. Zonder deze actie hadden wij dit nooit kunnen bewerkstelligen", aldus Anneke Mommers van basisschool Don Sarto.

 

"De 'Sparen voor je School' actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk spelenderwijs leren is. Ik vind het dan ook geweldig dat klanten massaal voor lokale bassischolen hebben gespaard", aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten.

|Doorsturen