Tilburg in Bedrijf

Kansenmarkt speelt in op personeelstekort in zorg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op donderdag 15 maart vindt in Tilburg de Kansenmarkt plaats. De markt is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor leren en werken in Zorg en Welzijn: studenten, zorgprofessionals, zij-instromers en herintreders. Door deze groepen (opnieuw) kennis te laten maken met Zorg en Welzijn, speelt de kansenmarkt in op het personeelstekort in de zorgsector. Tijdens de Kansenmarkt staan verschillende activiteiten gepland:

- Kennismaking met verschillende werkvelden binnen Zorg en Welzijn op de Kansenmarkt

- Workshop 'Maak werk van jezelf in Zorg en Welzijn'

- Speeddate met organisatie naar keuze

- Profielfoto door een professioneel fotograaf

- CV-check

- Loopbaangesprek

Deelnemende organisaties zijn Amarant Groep, De Hondsberg (Koraalgroep), De Wever, ETZ, Het Laar, RIBW Brabant, Transvorm, Zorgcentrum St. Franciscus en Home Instead. Hiermee is een mooi pallet aan werkvelden vertegenwoordigd.

Het UWV maakte deze week bekend dat het aantal banen in de zorg groeit. Dit jaar zijn er zo'n 130.000 vacatures, blijkt uit de nieuwste cijfers. Het UWV verwacht dat het aantal banen in de sector dit jaar stijgt tot ongeveer 1,1 miljoen, een toename van 1,5 procent.

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn openen vanaf vandaag veel zorginstellingen hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Dit is een mooie kans voor werkzoekenden om de zorg te ontdekken. De Kansenmarkt is onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn. Meer informatie over de Kansenmarkt is te vinden op: www.brabantzorg.net/kansenmarkt

|Doorsturen