Tilburg in Bedrijf

Kerckhoven Shoes op den Besterd 100 jaar

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Een winkel die 100 jaar bestaat verdient een stukje toelichting op de rijke geschiedenis van het bedrijf.

Arno en Ineke van Kerckhoven in hun 100 jarige winkel aan het Besterdplein.

Een eeuw geleden, tijdens de eerste wereldoorlog, vluchtte schoenmaker Jules van Kerckhoven van België naar Nederland. Hij vestigde zich in de Hoefakkerstraat in Tilburg en werd daar verliefd op Anneke Smulders. Het stel trouwde, kreeg kinderen en Jules startte daar in 1918 een schoenwinkel onder de naam Van Kerckhoven schoenen. Zoon Fons kwam begin jaren 50 ook in de zaak en startte een tweede vestiging aan het Arendplein in Tilburg. Na enkele jaren kwam Fons met zijn vrouw Betsie terug naar de Hoefakkerstraat en zijn broer Henk ging verder op het Arendplein.

In 1972 verhuisde de winkel aan de Hoefakkerstraat naar het Besterdplein, waar de zaak nu nog gevestigd is. Ondertussen, met het groeien van Tilburg, breidde het bedrijf uit tot vier winkels. Naast Besterd- en Arendplein waren er nog twee andere broers Van Kerckhoven, die winkels openden aan de Westermarkt en het Wagnerplein. Vier winkels, vier broers. Echter niet alle broers hadden opvolging en uiteindelijk bleven er twee winkels over, gerund door neven, die ieder als zelfstandige onderneming verder gingen. Zo is in een notendop de historie van Kerckhoven Shoes aan het Besterdplein. Arno van Kerckhoven, zoon van Fons, zwaait hier samen met zijn vrouw Ineke sinds 1980 de scepter.

Feestweek

Op donderdag 10 mei 2018 bestaat de winkel op den Besterd 100 jaar! Een heuglijk feit dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Vanaf dan is er tot en met zaterdag 19 mei een leuke feestweek in de gezellige winkel, waarbij voor elke klant behalve koffie met iets lekkers ook diverse cadeautjes te krijgen zijn. Zo ontvangen klanten 'bij besteding van' kortingen of goodiebags en maak je zelfs kans op een gratis paar schoenen of andere leuke attenties.

Kom daarom eens gezellig binnenlopen bij de 'eeuweling', al 100 jaar het adres op de Besterd voor dames-, heren- en kinderschoenen.

Kerckhoven Shoes, Besterdplein 13. Parkeren voor de deur!

Oprichter Jules van Kerckhoven met zijn vrouw voor de winkel aan de Hoefakkerstraat

|Doorsturen