Tilburg in Bedrijf

Leo Pot schrijft boek voor ondernemers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het afgelopen jaar waren er zo’n 200.000 startups in ons land, waarvan een groot deel van jongeren. Van al die nieuwe ondernemers was een derde deel al binnen een jaar gestopt en na vijf jaar was er nog geen veertig procent over. De drie belangrijkste redenen voor het mislukken zijn ondeugdelijke plannen, slecht management en onvoldoende kapitaal. Van de nieuwe ondernemers die failliet gingen bleek bijna zeventig procent al bij de oprichting een onrealistisch financieel plan te hebben. Tijd voor een handzame gids voor starters.

Beginnende ondernemers leren in het fraai vormgegeven boek Start UP! wat het belang is van creativiteit en hoe ze hun ideeën kunnen ontwikkelen. En, niet onbelangrijk, hoe ze er voor kunnen zorgen dat anderen niet met hun idee aan de haal gaan. Start UP! laat zien hoe starters kunnen ontdekken of hun idee verkoopbaar is en hoe ze het kunnen omzetten in een plan. Uiteraard schenkt de Tilburgse auteur Leo Pot, oud-directeur Theaters Tilburg, ook aandacht aan het rondkrijgen van de financiering en over het pitchen van een goed plan. Als dat alles achter de rug is, wordt er bovendien antwoord gegeven op de vraag: “En hoe nu verder?”

Start UP! is uitgevoerd met visuele verhalen, illustraties en collages van de jonge Tilburgse ontwerpster Astrid Yperlaan. Het boek van Leo Pot (ISBN 9789462961098) is deze maand verschenen.

|Doorsturen