Tilburg in Bedrijf

Magazine `Bijzondere Boeren'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op donderdag 29 november wordt het magazine `Bijzondere Boeren¿ gelanceerd bij de Rooi Pannen in Tilburg.

In dit magazine en op de bijbehorende website presenteren 20 boeren uit de regio zich door middel van hun verhaal en foto¿s. De boerderijen zijn met elkaar verbonden door vier routes rondom Tilburg, allen op fietsafstand van elkaar. De magazines worden in de periode van 1 december tot en met 22 december aan klanten in de boerderijwinkels meegegeven.

De lancering vindt plaats op donderdagavond 29 november in het restaurant van de Rooi Pannen. Tien jonge koks in opleiding gaan aan de slag met de verse producten van deze boeren voor een streekproducten-proeverij. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door een vertegenwoordiger van het college.

Toer de Boer

Achter elk streekproduct, in elke boerderijwinkel en op elke hoeve staan passievolle mensen die zorgen voor vers eten. Via deze verhalen en foto's van de boeren kan men de boeren en hun producten ontdekken. Ook kun je zien waar welke producten gehaald kunnen worden in de vier verschillende `toer de boers'.

Door rechtstreeks bij de boeren vers eten te kopen, wordt bijgedragen aan het voortbestaan van kleinschalige boeren en dankzij de streekproducten in de boerderijwinkels blijft men in contact met de herkomst van gezond eten.

 

Het idee is ontwikkeld in het kader van We Are Food 2018 en werd uitgevoerd door Janneke de Vries. Deze verhalen, én de serie bijbehorende foto¿s, worden onder een Creative Commons licentie, beschikbaar gesteld aan de boeren zodat zij de verhalen verder kunnen vertellen en elkaar kunnen versterken in hun promotie.

Bedrijven die interesse hebben om het magazine te verspreiden onder hun personeel, of horeca die streekproducten op de kaart hebben staan, kunnen contact opnemen met Janneke de Vries. Meer informatie: bijzondereboeren.nl (vanaf 29 november).

|Doorsturen