Tilburg in Bedrijf

Mandemakers groep leidt dit jaar nog twintig chauffeurs op

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Mandemakers Groep (DMG) gaat dit jaar nog twintig nieuwe chauffeurs opleiden. Zij doen dit samen met Verkeersschool Tilburg, al ruim 25 jaar samenwerkingspartner van DMG.

'Door factoren als een afnemende belangstelling onder jongeren en de vergrijzing onder chauffeurs is de krapte op de arbeidsmarkt groot. De vraag neemt toe in de regio waardoor het invullen van vacatures een grote uitdaging is', vertelt Marcel van Veldhoven, manager Transport bij DMG keukens. DMG start daarom dit jaar nog een opleidingstraject met twintig nieuwe medewerkers om hen op te leiden tot chauffeur. Het nieuwe opleidingstraject start in oktober. Uniek aan het opleidingstraject van DMG is dat het volledig betaald wordt door de werkgever. Een nieuwe werknemer hoeft zelf niets bij te betalen en kan ondertussen meteen als bijrijder aan de slag. De opleidingen vinden overdag plaats in het eigen opleidingscentrum, zodat de werknemers deze onder werktijd kunnen volgen.

Iedereen kan in aanmerking komen voor dit opleidingstraject, ervaring in logistiek of transport is niet nodig. 'De juiste mentaliteit en een klantgerichte instelling vinden wij het allerbelangrijkste. Als dat goed zit investeren wij graag in onze medewerkers.' Door de intensieve samenwerking tussen DMG en Verkeersschool Tilburg worden goede resultaten behaald. 'Ons slagingspercentage ligt 13% boven het landelijk gemiddelde', aldus directeur Ruud Bindels van Verkeersschool Tilburg.

DMG verwacht door het nieuwe opleidingstraject medewerkers nog sneller op te kunnen leiden. 'Het is nu zelfs mogelijk om binnen een maand het C rijbewijs al te behalen'. Het werken als chauffeur bij DMG heeft nog meer voordelen, vertelt Marcel van Veldhoven. 'Wij bieden onze medewerkers snel een vast contract. Daarnaast gaan ze altijd samen met een vaste collega op pad en zijn ze in de middag vaak op tijd thuis. Onze bezorgers komen bij klanten in heel Nederland en België.'

 

Geïnteresseerden in het opleidingstraject van DMG kunnen reageren via www.werkenbijdmg.eu/word-bezorger

|Doorsturen