Tilburg in Bedrijf

Melis Gieterijen en All Tape Supplies bij Brabants Besten

Door Peter van Oirschot

'S-HERTOGENBOSCH - Gedeputeerde Bert Pauli heeft dertig werkgevers benoemd tot Brabants Besten. Ondernemers met deze titel blinken uit in sociaal en innovatief werkgeverschap.

Marc Bolsius

Onder de benoemde ambassadeurs zijn ook twee Tilburgse werkgevers: Koen Melis van Melis Gieterijen en Felipe Munoz Mateu van All Tape Supplies. Pauli: "Brabant kan trots zijn op zoveel succesvolle ondernemers met een groot sociaal hart."

Melis Gieterijen en All Tape Supplies bewijzen dat de maakindustrie in Tilburg springlevend is. In beide familiebedrijven gaan ambacht en innovatie uitstekend samen. Koen Melis en Felipe Munoz Mateu hebben door toepassing van nieuwe technologie hun concurrentievermogen vergroot. Zij hebben daarnaast veel oog voor de talenten van hun werknemers. Het levert beide ondernemers het predicaat Brabants Beste op. Toine van de Ven van het Tilburgse Capi Europe is al ambassadeur. Hij is herbenoemd voor 2018.

Problemen oplossen

Kenmerkend voor Brabants Besten is dat zij hun personeel op een innovatieve manier inzetten. Zij ontwikkelen daarmee oplossingen voor actuele arbeidsmarktvraagstukken. Koen Melis investeert in opleidingen en scholingsmogelijkheden, onder andere in samenwerking met Fontys Hogeschool. Hij verzekert zich daarmee van voldoende gekwalificeerd personeel ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel. Felipe Munoz Mateu kan dankzij gerichte investeringen in innovatieve machines en een uitgekiend productieproces concurreren met lagelonenlanden. Dit levert banen op bij het bedrijf in Tilburg, dat ook kansen biedt aan mensen met een beperking.

Inspiratie

De provincie heeft het ambassadeursprogramma opgericht om gebruik te kunnen maken van de denkkracht van innovatieve werkgevers. Melis, Munoz Mateu en de andere ambassadeurs delen in 2018, gesteund door de provincie, hun kennis en ervaringen met andere bedrijven. Gedeputeerde Pauli: "Het concept Brabants Beste heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De ambassadeurs vormen een krachtig netwerk van sociale en innovatieve Brabantse ondernemers. Hun verhalen zijn een bron van inspiratie. Voor mij, maar zeker ook voor collega-ondernemers."

(FOTO: MARC BOLSIUS)

|Doorsturen