In Beeld

Advertorial

Nieuwbouw LAN Handling Technologies

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

LAN Handling Technologies vierde donderdag 5 juli een feestje. In aanwezigheid van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings stond het bedrijf stil bij de bouw van zijn gloednieuwe pand op industrieterrein Loven Noord, Nieuwe Atelierstraat 9, dat begin 2019 helemaal af moet zijn.
LAN ontwikkelt, produceert en installeert wereldwijd handling systemen voor agri en food industrieën. Momenteel is LAN nog gevestigd in twee huurpanden in Tilburg, deze zijn door de
sterke groei van de afgelopen jaren inmiddels te klein.
Het nieuwe bedrijfspand omvat 1.500 m2 kantoorruimte en 5.000 m2 productieruimte. Waar de bestaande panden een verouderde, gesloten structuur hebben, heeft de nieuwbouw een open en transparant karakter. Dat bevordert korte communicatielijnen en meer direct contact tussen de medewerkers op kantoor en assemblagevloer.
Het nieuwe pand is goed zichtbaar vanaf de Tilburgse ringweg en vormt zo ook een visitekaartje.
De vormgeving en strakke stilering sluiten direct aan bij die van andere bedrijven binnen het beursgenoteerde Hydratec, waarvan LAN deel uitmaakt.
Het nieuwe pand is ontworpen door het Delftse architectenbureau Cepezed. Eerder ontwierp dit bureau al de huisvesting voor een andere Hydratec-werkmaatschappij. In 2012 werd dit gebouw door de Branchevereniging Nederlandse Architecten uitgeroepen tot Beste Gebouw van het Jaar in de regio Oost. De interieurtak van Cepezed, ontwierp het interieur voor LAN.
Bijzonder is daarnaast dat het Delftse bureau met de eigen onderneming voor bouwprojectmanagement de organisatie van de hele uitvoering coördineert zonder tussenkomst van een hoofdaannemer.

|Doorsturen