Tilburg in Bedrijf

Pearle Opticiens delen 'Knalplanga's' uit

Door Peter van Oirschot

EINDHOVEN - Pearle Opticiens heeft de 'knalplanga' geintroduceerd. De 50.000 knalplanga’s, beter bekend als vuurwerkbrillen, zijn tussen 12 en 31 december gratis op te halen bij de vestigingen van Pearle Opticiens.

Pearle introduceert de knalplanga in navolging van Donnie, die deze week in samenwerking met Rijksoverheid de gelijknamige track Knalplanga lanceerde. De knalplanga is de opvolger van de snelle planga, waarmee rapper en social media fenomeen 'Maradonnie' afgelopen zomer een hype creëerde.

Uit onderzoek van Pearle blijkt dat een op de vijf jongeren een vuurwerkbril heeft, maar deze niet opzet, omdat anderen dat ook niet doen. Bijna de helft van de Brabantse jongeren (47%) geeft aan zelf vuurwerk af te steken en sommigen overschrijden hierbij weleens de grens. Cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap tonen aan dat bijna de helft (46%) van het oogletsel wordt veroorzaakt door vuurwerk van een ander.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de tien Brabantse jongeren weleens illegaal vuurwerk afsteekt en dat een vijfde van de Brabantse tieners vuurwerk afsteekt op tijden dat het niet mag (19%). Een op de vijf Brabantse jongeren is van mening dat een vuurwerkbril overbodig is bij legaal siervuurwerk. Van alle ondervraagden in Nederland geeft een derde aan geneigd te zijn een vuurwerkbril op te zetten als iemand die ze online volgen dat ook doet. “We hebben een social campagne met Donnie opgetuigd om het onderwerp op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Zo proberen we tijdens oud en nieuw zoveel mogelijk ogen te beschermen”, aldus Daphne Rehm, Marketing Manager Pearle Opticiens Nederland.

Gezonde ogen

Ondanks dat de meerderheid van de jongeren nog geen vuurwerkbril draagt tijdens oud en nieuw, zien ze er wel het belang van in. Driekwart vindt zelfs dat het dragen van een vuurwerkbril voor iedereen verplicht moet worden. “Als grootste opticien van Nederland vinden wij het belangrijk dat alle ogen goed beschermd worden tijdens de jaarwisseling en dat willen we graag faciliteren door gratis vuurwerkbrillen uit te delen”, vervolgt Rehm. De campagne loopt van 12 tot en met 31 december. De knalplanga's worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.

Kijk op www.pearle.nl/locatie voor de dichtstbijzijnde vestigingen.

|Doorsturen