Tilburg in Bedrijf

Pijnenborg Verf bestaat 80 jaar

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op 11 november 1939 opende Willy Pijnenborg haar deuren in de Tilburgse Heuvelstraat als de 'Lampencentrale', die in de loop der jaren uitgroeide tot dé verfspeciaalzaak van Tilburg.

Toentertijd bestond de specialisatie met name uit gloeilampen en schoonmaakartikelen, met als nevenproducten verf en behang. Na de oorlog legt Willy zich vooral toe op verf, behang en autolak. Helaas overleed Willy jong en haar man, die door de Tilburgers vanaf toen ook gewoon Willy werd genoemd, nam de zaak over.

Sinds 1989 is Pijnenborg Verf te vinden in de Goirkestraat 40, na decennia lang aan de Oude Markt 14 gevestigd te zijn geweest. Ruimtegebrek en moeilijke bereikbaarheid in het centrum waren destijds de redenen om voor het huidige monumentale bedrijfspand te kiezen. Naast een enorme lak-, behang- en verfcollectie van veel grote merken, kunnen door professionele mengmachines alle kleuren naar wens worden gemaakt. Het bedrijf heeft echter vooral faam verworven met autolakken en het afvullen van spuitbussen, want écht alle kleuren zijn leverbaar. Sinds 2015 is de winkel onderdeel van Vanesch Verf Groep, waarna het een naamsverandering onderging naar Pijnenborg Verf.

 

Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft Pijnenborg Verf in 2019 een aantal jubileumweken, wisselend met acties voor binnen- en buitenproducten. Omdat het de 80e verjaardag is, betaal je tijdens deze weken slechts 80% voor de deelnemende producten. Ga langs in de winkel of kijk via social media kanalen van Pijnenborg Verf voor meer informatie over de jubileumweken. De actieperiodes zijn 29 april t/m 11 mei, 29 juli t/m 10 augustus en 11 t/m 23 november.

|Doorsturen