Tilburg in Bedrijf

Plus IJsselstein stelt AED beschikbaar aan buurtbewoners

Door Joost de Beer

TILBURG - Plus IJsselstein aan de Besterdring 110 stelt de AED van haar supermarkt dag en nacht beschikbaar voor buurtbewoners in nood. Door de AED dag en nacht beschikbaar te stellen, wordt de kans groter om slachtoffers van een hartstilstand snel te helpen.

Plus IJsselstein

De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee je door gedoseerde stroomstoten de hartslag weer normaal krijgt. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. De AED van PLUS IJsselstein is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu en aan de gevel opgehangen om zo dag en nacht beschikbaar te zijn voor noodgevallen.

Niet geregistreerd

Van veel AED’s is onbekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het oproepsysteem. Op dit moment zijn er zo’n 17.500 geregistreerde AED’s, waarvan twee derde 24/7 beschikbaar is. In totaal zijn er zo’n 30.000 nodig om optimale hulp te kunnen bieden. De Hartstichting werkt aan een landelijk dekkend netwerk van deze 24/7 beschikbare en aangemelde AED’s.

|Doorsturen