Tilburg in Bedrijf

Pop-up 'BusinessHub Besterd' ziet daglicht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - 'BusinessHub Besterd' is sinds kort te vinden aan het Besterdplein 5.

BusinessHub Besterd is een nieuw concept, waarbij actief leegstandbeheer van winkelgebied en het verbinden van ondernemers in en rondom het winkellint Besterd worden gecombineerd. In de BusinessHub is ruimte voor een proefwinkeltje, flexplekken, workshop en evenement en er komt een e-zone voor game professionals. Deze combinatie maakt dit tot een landelijk uniek vastgoedconcept.

De combinatie van activiteiten biedt ondernemers letterlijk ruimte om bijvoorbeeld nieuwe business uit te proberen. Wil je een speciaalzaak starten, maar eerst uitproberen, dan kan dat in de BusinessHub. Werk je nu vanuit je zolderkamer en wil je klanten ontvangen of andere ondernemers ontmoeten, dan kan dat in de BusinessHub. Wil je een workshop organiseren, of training geven, dan kan dat in de BusinessHub.

Proefwinkel gezocht

Winkellint Besterd is een winkelgebied met veel speciaalzaken, waar vakmanschap, meesterschap en persoonlijke aandacht centraal staan. Wil je een winkel beginnen met jouw speciale product of heb je een nieuw concept, meld je aan. Mogelijk is de BusinessHub het begin van je succes.

Minder leegstand

Het doel is om leegstand te beperken door een actieve invulling met de BusinessHub. Dit betekent dat bij structurele verhuur, de BusinessHub per omgaande wordt verplaats naar een ander leegstaande locatie. Dit maakt het concept voor pandeigenaren extra aantrekkelijk omdat een pand in 'beweging' zich sneller verhuurt dan een leegstand pand. Dit bleek uit de eerste locatie (besterdring 123) waar na jaren leegstand, dit mede door de BusinessHub, na een maand was verhuurd.

Sociale Innovatie

De inrichting bestaat allemaal uit gebruikte spullen, afkomstig vanuit de kringloop en bewoners en ondernemers uit de wijk. Daarnaast betalen de ondernemers die gebruik maken van de faciliteiten van de Hub met sociaal kapitaal. Ofwel, inzet van hun expertise om het winkelgebied aantrekkelijker te maken en de betrokkenheid om dit te versterken. Daarnaast vormen de winkeliers mogelijk interessante klanten voor deze ondernemers.

Het concept is een initiatief van de winkellinten Korvel-Besterd en wordt ondersteund door de gemeente Tilburg.

Meer informatie: Rolph Adriaansen, tel. 06-55770523, www.businesshubbesterd.nl of loop eens binnen aan het Besterdplein 5 in Tilburg.

|Doorsturen