Tilburg in Bedrijf

Skateschool Skate-A-Way 20 jaar

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Gerwin Elesen (48) maakte in 1999 van zijn hobby skaten zijn beroep en startte een skateschool. In april 2019 bestaat skateschool Skate-A-Way 20 jaar.

Gerwin Elesen kwam al op jonge leeftijd in contact met de skatesport. Op 20-jarige leeftijd maakte hij zijn opwachting in de eredivisie inlinehockey bij de Spinning Beavers in Breda. Daarna kwam hij terecht bij Krefeld in de Duitse Bundesliga, waar hij 6 seizoenen speelde. Tevens was hij coordinator en trainer bij de jeugdopleiding daar.

Skateclinics

In 1999 werd inlineskaten echt groot in Nederland. Elesen besloot zijn kennis van de sport toe te gaan passen, zegde zijn baan op en ging skatelessen geven. Hier begon skateschool Skate-A-Way. Niemand, inclusief Elesen zelf, had gedacht dat het zo groot zou worden. Op dit moment worden 7 tot 10 scholen per week onder de lijn Amsterdam- Arnhem door hem en de medewerkers van Skate-A-Way bezocht. Dit komt neer op 30.000 kinderen op jaarbasis, die een skateclinic krijgen. Leren remmen, vallen, remtechnieken in combinatie met stoepjes en schansjes, het komt allemaal aan bod tijdens een clinic. Ook wordt tijdens deze lessen het bewegen gestimuleerd. Inmiddels is Elesen ook actief als begeleider van topsporters uit diverse disciplines.

Jubileum

Skate-A-Way bestaat in april 20 jaar. Omdat te vieren, geeft de skateschool eenmalig een skatecursus van 5 lessen in Tilburg. Tevens doet Skate-A-Way met haar cursisten eenmalig mee aan de Fridaynight skate- tour in Tilburg. De skatecursussen worden gegeven op de Irene Wüstbaan in Tilburg. De lessen gaan van start in de week van 14 mei. Volwassenen kunnen kiezen uit donderdagavond, zaterdag of zondagochtend . Kinderen kunnen terecht op woensdagmiddag, zaterdagochtend of zondagochtend. Voordat de cursus start, kan iedereen een gratis proefles volgen. Deze is in de week van 8 mei. Volwassenen kunnen hiervoor terecht op donderdag 9 mei van 19.30 tot 20.30 of zaterdagochtend 11 of zondagochtend 12 mei van 10.00 tot 11.00 uur. Kinderen kunnen de proefles volgen op woensdag 8 mei van 15.30 tot 16.30 uur, of zaterdagochtend 11 of zondagochtend 12 mei van 10.00 tot 11.00 uur. Opgeven kan via g.elesen@home.nl. Ter ere van het jubileum is het materiaal ook gratis te leen. Kijk voor meer informatie op www.skateaway.nl.

|Doorsturen