Tilburg in Bedrijf

Start bouw duurzaam DC Rhenus Contract Logistics

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - Op vrijdag 15 december is de aftrap gegeven voor de bouw van het duurzame DC NewLogic III op bedrijvenpark 'Het Laar' in Tilburg.

Het futuristische en all-electric distributiecentrum wordt gerealiseerd door de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger Dokvast. Rhenus Contract Logistics neemt het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor in het derde kwartaal van 2018 in gebruik.

Met het laten zakken van een roestvrijstalen tijdscapsule in de grond door Alphons van Erven, Senior Vice President van Rhenus Contract Logistics, is het officiële startsein gegeven voor de bouw van NewLogic III. De capsule bevat boodschappen van alle bezoekers aan toekomstige gebruikers van het pand en zal over vele jaren weer tevoorschijn komen. Na de aftrap nam Andreas Plikat, head of Warehousing Solutions van de Rhenus Groep het woord. Projectmanager Edwin Clout (Dokvast) en architect Hung Tran (Habeon Architecten) gaven vervolgens inhoudelijk een korte toelichting op het project. Wethouder Erik de Ridder hield afsluitend een speech. "Zeg je logistiek? Dan denk je aan Tilburg!", stelt Erik de Ridder, wethouder Economie enthousiast. "Ik ben enorm trots op de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Die maakt het mogelijk dat onze regio een stabiele toppositie in Europa op het gebied van logistiek heeft verworven. En dat innovatie leidend is. Dat zie je vandaag bij de start bouw van dit nieuwe all-electric distributiecentrum. Ik kijk uit naar het moment dat de eerste Tilburgers hier aan het werk gaan!"

Bij de realisatie van het DC aan de Doctor Paul Janssenweg wordt Dokvast ondersteund door hoofdaannemer Heembouw en installatie-adviseur Quadrant4. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij treedt op als makelaar. NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 4.400 m² kantoor en 16.000 m² VAL (Value Added Logistics), uit te breiden met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een grote flexibiliteit en een indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren. Voor zowel het ontwerp als de realisatie van het DC ambiëren Rhenus en Dokvast een BREEAM 'Outstanding'-score. Daartoe zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsook het toepassen van een warmtepomp en E-ketels. Ook uniek aan dit DC is dat het geheel gasloos zal worden verwarmd.

|Doorsturen