Tilburg in Bedrijf

Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Aan de Ledeboerstraat in Tilburg vierde PostNL op 8 april samen met lokale instanties en het bouwbedrijf feestelijk de start van de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Wethouder Berend de Vries en directeur operations PostNL Pakketten Iris van Wees sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. De nieuwe locatie in Tilburg draagt bij aan het vergroten van de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten.

Voor dit pakkettensorteercentrum beoogt PostNL het BREEAM certificaat Outstanding te behalen. Hiervoor investeert PostNL onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos.

Deze nieuwe PostNL-locatie in Tilburg gaat deel uitmaken van een netwerk dat momenteel uit in totaal 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. PostNL opent in 2019 drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland, waaronder deze locatie in Tilburg.

Dit pakkettensorteercentrum biedt werkgelegenheid voor zo'n 400 mensen. Het sorteercentrum wordt dit najaar in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg, o.a. in Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel.

|Doorsturen