Tilburg in Bedrijf

Tilburgs familiebedrijf Van Eerd ontvangt Predicaat Koninklijk

Door Petra Jansen

TILBURG - Het Tilburgse familiebedrijf van Eerd ontving op vrijdag 29 november het Predicaat Koninklijk uit handen van burgemeester Theo Weterings.

Frans Versteden

Weterings reikte het Predicaat uit aan Roel van Eerd, directeur en derde generatie in het familiebedrijf. Dit vond plaats tijdens de feestelijke viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf in de Concertzaal in Tilburg. Roel van Eerd: “Het Predicaat Koninklijk betekent veel voor ons. Deze eervolle onderscheiding is een bekroning op het werk van iedereen die zich inzet of heeft ingezet voor Van Eerd. Bovendien is het een stimulans om door te gaan op de weg van groei en continu verbeteren. Ik ben er enorm trots op dat ik namens alle collega’s dit bijzondere Predicaat in ontvangst mocht nemen.”

Over Van Eerd

De historische lijn van Van Eerd loopt van een kleine algemene drukkerij gericht op de Tilburgse markt naar een gespecialiseerd bedrijf in vouwkartonnen verpakkingen voor de farmaceutische industrie, actief in Nederland en ook daarbuiten. Van Eerd is in 1919 opgericht als een handelsdrukkerij in de binnenstad van Tilburg. In 1977 verhuisde ‘Grafische Industrie Van Eerd’ naar de locatie waar het bedrijf nog steeds gehuisvest is, op bedrijventerrein Kraaiven. In 1960 verwelkomde de onderneming de eerste farmaceutische klant. Dat was het begin van een vergaande specialisatie in verpakkingen voor de farmacie. Sinds 1987 bestaat het klantenbestand uitsluitend uit farmaceutische bedrijven. In de periode daarna groeide Van Eerd sterk. Zo steeg het personeelsbestand van 50 personen in 1995 naar bijna 130 personen in 2019. Precies in deze jubileummaand is Martijn, de jongste zoon van Roel, als vierde generatie Van Eerd ingestroomd in het familiebedrijf.

Predicaat

Alleen de Koning kan de eretitel Koninklijk toekennen aan een organisatie. Om de onderscheiding te ontvangen, moet een onderneming aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de organisatie minimaal 100 jaar oud zijn en binnen het eigen werkgebied of specialisme de eerste of een zeer vooraanstaande plaats in Nederland innemen. Bovendien dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn.

|Doorsturen