Tilburg in Bedrijf

Tilburgse en Waalwijkse bedrijven haken in op deeleconomie

Door Petra Jansen

TILBURG - Ondernemers in Tilburg en Waalwijk zetten hun eerste stappen in de deeleconomie, via een platform waar goederen kunnen worden gedeeld.

In 2018 zijn de ondernemers op de bedrijvenparken Vitaal Vossenberg (Tilburg) en De Haven 1-8 (Waalwijk) aan het delen geslagen via het platform `Parksharing¿. Dit is een online B2B platform waar bedrijfsmiddelen en/of (grond)stoffen, 'assets', gedeeld kunnen worden, waar men deze kan (ver)huren of (ver)kopen aan anderen. Ook kan er gemakkelijk een oproep worden gedaan voor bepaalde assets waar behoefte aan is. Het systeem werkt dus tweeledig. Via één druk op de knop kan een deal gesloten worden en de assets worden uitgeleend. Parksharing is er niet om de corebusiness van bedrijven af te nemen, maar om stilstaande assets zoals heftrucks, vergaderruimtes, parkeerplaatsen, fietsen, kantoorruimtes of verpakkingsmateriaal (opnieuw) te gebruiken of te delen, zodat andere ondernemers niet onnodig opnieuw dienen te investeren.

Duurzaam ondernemen

¿De ondernemers op bedrijvenpark Vossenberg hebben onderling al de eerste assets gedeeld. Zij hebben aangegeven dat ze anderen graag helpen en hiermee een concreet voorbeeld hebben van duurzaam ondernemen. Wij als parkmanagement-organisatie op dit bedrijvenpark zijn er om te ontzorgen en te helpen om duurzaam en samen te ondernemen. Het Parksharing-platform is een concreet voorbeeld van hoe we hoe op een eenvoudige en laagdrempelige manier circulair en duurzaam reeds aanwezige middelen in kunnen zetten. Tijdens de pilotversie is dit platform gratis voor leden van parkmanagement. Ook andere bedrijvenparken zijn enthousiast, daarom gaan we kijken of we Pilot Parksharing in 2019 Tilburg breed kunnen uitrollen, zodat meer bedrijven elkaar kunnen versterken¿; aldus Christel Tax-Gloudemans, parkmanager Solaris Parkmanagement.

|Doorsturen