Tilburg in Bedrijf

‘We weten elkaar altijd acuut te vinden’

Door Peter van Oirschot

TILBURG - “Geen dag is hetzelfde, mijn werk is uniek. Hier in de wijk komen wij thuis bij cliënten met veel verschillende nationaliteiten en van verschillende leeftijden”, vertelt wijkverpleegkundige Anouska bij Leerteam ‘t Zand van Thebe. “En ook mijn werk is heel gevarieerd.”

Naast afwisselende verpleegkundige activiteiten zoals wondzorg, stomazorg en terminale zorg heeft Anouska als leerlingbegeleider dagelijks te maken met studenten en stagiairs. “Het werken met studenten zorgt ervoor dat je steeds blijft nadenken over wat je doet. Het houdt je alert”, weet Anouska, “er wordt steeds een beroep gedaan op je flexibiliteit, creativiteit en improvisatievermogen. En daarin sta je niet alleen, je weet steeds het team achter je.”

“Wij zijn zelfstandig als team”, gaan wijkverpleegkundige Joyce en collega Judith van team Groeseind-Hoefstraat verder. “Daarbij verdelen wij de taken en hebben alle medewerkers hun eigen focus: wondzorg, dementie, ergocoaching of zorgtechnologie bijvoorbeeld.” Thebe doet veel aan zorgtechnologie. Bijvoorbeeld met digitale hulpmiddelen, die er voor zorgen dat cliënten met dementie eraan denken om hun medicijnen in te nemen, op tijd te eten en genoeg te drinken. Thebe loopt sowieso voorop met digitalisering. Alle medewerkers in de wijk beschikken met digitale dossiers over de nodige informatie via hun iPad.

“En als ons werk onverwacht anders verloopt dan gepland”, vult wijkverpleegkundige Karen van team Noord aan, “weten we elkaar altijd acuut te vinden omdat we via onze mobiele telefoons onderling verbonden zijn. Dan kunnen we elkaar opvangen als het eens tegen zit. Sowieso bel of app ik aan het einde van mijn route even met collega’s. Ik ga pas naar huis als ik weet dat alles goed gegaan is en hoe het met iedereen gaat.”

|Doorsturen