Tilburg in Bedrijf

Wethouder Esmah Lahlah onthult nieuw logo Wereldwinkel

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zaterdagochtend 3 november was het een gezellige boel bij Wereldwinkel Tilburg. Onder het genot van een fair trade kopje koffie of thee met chocola wachtten medewerkers, klanten en andere belangstellenden op wethouder Esmah Lahlah. Zij kwam het nieuwe logo officieel onthullen.

Voorzitter Marc Vintges: “Als Wereldwinkel verkopen wij hoofdzakelijk fair trade producten, maar nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, willen wij ook daar aan bijdragen. Daarom gaan wij nu ook ecologische en gerecyclede producten verkopen, evenals artikelen gemaakt door mensen met een beperking. Dit komt tot uitdrukking in ons nieuwe logo en motto: de eerlijke cadeauwinkel.“

Esmah Lahlah is vereerd met de uitnodiging en zegt: “Duurzaamheid is meer dan alleen biologisch en ecologisch. Ik ben blij dat ook het sociale, participatie aspect in het nieuwe logo naar voren komt. Het woord ‘eerlijk’ is mij uit het hart gegrepen.” Vervolgens trekt ze het witte laken dat over een muurpaneel hangt weg. Er verschijnt een prachtige wereldbol omringt met de slogan: ‘Wereldwinkel Tilburg, de eerlijke cadeauwinkel’. Daarna gaan ook buiten de nieuwe vlaggen uit. De groene doeken wapperen in de wind. Wereldwinkel Tilburg is klaar voor een duurzame toekomst.

|Doorsturen