Tilburg in Bedrijf

Wethouder Hans Kokke opent nieuwe Lindentuin

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Wekenlang is er hard gewerkt aan een Lindentuin bij het Afscheidshuis van Uitvaartbegeleiding In Harmonie aan de Oude Lind in Tilburg.

Op vrijdag 15 september wordt de tuin officieel geopend door wethouder Hans Kokke. Tot voor kort stond er op de plek van de tuin nog een onbewoonbaar verklaarde woning. Na de sloop ontstond de perfecte ruimte voor een stadstuin naast het Afscheidshuis. "We willen nabestaanden een plek geven waar ze zich kunnen terugtrekken", vertelt uitvaartbegeleidster Gerrie van Oirschot.

Omdat het Afscheidshuis een typisch Tilburgs pand is, was de keuze voor een echte stadstuin snel gemaakt. Het resultaat is een lichte tuin met vijf grote lindebomen, lavendel en hortensia's. De tuin wordt door een hekwerk -verborgen achter taxushagen- afgeschermd van de drukke weg. Een overkapping met daaronder een zitje biedt ook buitenruimte voor nabestaanden wanneer het weer wat minder is. "Als speciaal plekje is er een bankje met een bijzondere tekst erop, die we onthullen op de openingsavond", vertelt Gerrie.

De afgelopen maanden heeft ook het Afscheidshuis een make-over gekregen. Zo kwamen er een nieuwe keuken, vloer en plafond en zijn er invalidentoiletten gerealiseerd. Gerrie van Oirschot: "Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is erg mooi."

De Lindentuin en het vernieuwde Afscheidshuis worden vrijdagavond 15 september officieel geopend door wethouder Hans Kokke. Die avond kan er ook geld gedoneerd worden aan het Ronald Ronald McDonaldhuis in Tilburg. Het opgehaalde bedrag wordt door Uitvaartbegeleiding In Harmonie verdubbeld.

|Doorsturen