Tilburg in Bedrijf

Wonen in Residentie Molenwijck: samen, maar niet alleen

Door Petra Jansen

LOON OP ZAND - Cockie Melchers woont in Residentie Molenwijck en geniet daar van de geboden gastvrijheid.

Cockie Melchers woont in een sfeervol ingericht appartement in Residentie Molenwijck. Het straalt iets uit waardoor je je er meteen thuis voelt. Dat gevoel van gastvrijheid ervaart zij ook bij het wonen in Molenwijck. "Ik vind het zo bijzonder, dat gevoel van saamhorigheid tussen bewoners en medewerkers. Bij alledaagse ontmoetingen merk je wat het betekent, als je als mens gezien en gehoord wordt." Cockie Melchers gaat verder: "Ik ben niet dol op bij elkaar op de koffie gaan. Ik ben graag alleen en voel me zelden eenzaam. Dat onderscheidt Residentie Molenwijck van andere woongemeenschappen. 40 jaar ervaring draagt bij aan een prettig woonklimaat".

Vangnet

"Het is fijn dat erbij ziekte een vangnet is. Een poos geleden was ik ziek. Dan loopt iemand van de zorg een paar keer per dag even binnen om te kijken, of ik iets nodig heb. En natuurlijk weer die aandacht die er voor je is." Zelf vindt ze het belangrijk om de regie in eigen hand te houden. Tegelijkertijd is ze erg actief in Molenwijck. Ze volgt yoga- en schilderlessen, gymnastiek o.l.v. een fysiotherapeute en ze zet graag haar huis open voor anderen die op het punt staan een keuze te maken. Bovendien verzorgt ze de rozentuin bij het Witte Kasteel.

Samen

Cockie heeft één advies. "Schuif een besluit over hoe je de komende jaren wil leven niet voor je uit. Als je wacht tot een incident, ben je te laat en heb je zelf geen keuze meer. Ik koos bewust voor wonen in een gemeenschap als Molenwijck. Samen, maar niet alleen. Dat is de korte samenvatting."

Open dag

Tijdens de open dag op woensdag 21 februari vertelt Cockie Melchers graag haar verhaal. U bent welkom van 14.00 tot 17.00 uur. Bel voor meer informatie en/of aanmelding 0416-36 56 00 of kijk op www.molenwijck.com voor het programma van de open dag.

|Doorsturen