Tilburg in Bedrijf

Workshop landschapfotografie in Drunense Duinen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 1 september organiseert Foto Tuerlings een workshop landschapsfotografie in de Drunense Duinen. Dat gebeurt in samenwerking met professional Bart Stornebrink.

Landschappen fotograferen is een van de meest uitdagende vormen van fotografie. Veel hobbyisten zijn teleurgesteld als ze hun beelden op de pc bekijken. De foto’s zijn vaak ‘plat’. Een goede landschapsfoto voldoet aan een aantal vaste criteria zoals verdwijnpunten, regel van derden, horizon, dynamisch bereik en perspectief. Teneinde de belichting in het veld zo goed mogelijk onder controle te houden, zul je gebruik moeten maken van filters.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit: 9.00 uur, ontvangst met koffie en korte introductie; 9.15 uur, briefing door Bart Stornebrink, inclusief technische uitleg; 9.45 uur, start praktische gedeelte fotoworkshop; 12.00 uur terug bij ‘De Rustende Jager’; 12.00-13.00 uur, koffie,thee, broodjes en tegelijk presentatie over filters; 13.00 uur, presentatie van een selectie van de gemaakte beelden; 13.30 uur, einde workshop. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Meer informatie: Foto Tuerlings, Heuvelstraat 106 in Tilburg, tel. 013-5421905, www.fototuerlings.nl en e-mail info@fototuerlings.nl

|Doorsturen