Uit

013 genomineerd voor drie IJzeren Podiumdieren

Door Petra Jansen

TILBURG - Nadat 013 Poppodium samen met MOJO in 2017 nog een IJzeren Podiumdier won voor het hiphopfestival WOO HAH!, is het Tilburgse poppodium dit jaar genomineerd in drie van de vijf categorieën.

Roadburn is genomineerd als Beste Bestival. Roadburn is het wereldwijd toonaangevende festival voor de liefhebbers van (donkere) psychedelica, avant-garde metal en andere linksdraaiende muziekstromingen die de grenzen van de term ‘heavy’ opzoeken. In 2018 heeft Roadburn een verdiepingsslag gemaakt op artistiek en logistiek niveau. Logistiek en facilitair versterkte Roadburn zich in 2018 door een uitbreiding naar de Spoorzone van Tilburg.

Frens Frijns

Frens Frijns is genomineerd als Beste Directeur. Sinds 2012 is hij directeur-bestuurder van 013 Poppodium en daarmee tevens eindverantwoordelijk voor de festivals WOO HAH! en Roadburn. Hij leidde 013 naar een nieuwe fase met een ingrijpende verbouwing, waarbij o.a. een grote zaal van 3.000 bezoekers gerealiseerd werd. Dit leidde tot een bezoekersrecord van 310.000 in 2017. Onder zijn leiding en in samenwerking met MOJO werd in slechts 5 jaar het hiphop festival WOO HAH! van de grond af aan opgebouwd tot wat het nu is: een onder zowel publiek als artiesten internationaal vermaard hiphop festival, met 32.500 bezoekers en een programmering van 3 dagen, één van de grootste van Europa.

Joost van Abeelen

In de categorie Beste Marketeer is Joos van Abeelen kanshebber. Het is een succesverhaal van 5 jaar, waar Joost vanaf het begin bij betrokken is geweest: vanaf 2014 is WOO HAH! ieder jaar verdubbeld of verdriedubbeld in bezoekersomvang, met 2018 als grootste stap: een succesvolle transitie naar het nieuwe evenemententerrein bij Beekse Bergen én om de uitverkochte editie van 2017 - 2 dagen x 15.000 bezoekers - te overtreffen naar 2,5 dag x 32.500 bezoekers. Door een combinatie van betrokkenheid en inlevingsvermogen, weet Joost de doelgroep via state-of-the-art sociale media campagnes in de lange aanloop naar het festival bij zich te houden en het enthousiasme te laten pieken tijdens het festival zelf en daarna. De IJzeren Podiumdieren worden op zaterdag 19 januari 2019 uitgereikt tijdens Eurosonic/Noorderslag.

|Doorsturen