Uit

27 en 28 mei Internationale wandeltochten vanuit Hilvarenbeek

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Weinig gemeenten beschikken over een zo groot oppervlak aan natuur als Hilvarenbeek en ook de aanliggende gemeenten beschikken over grote aaneengesloten landgoederen. Al dat groen wordt ontsloten door een netwerk van knooppunten, allemaal uitgezet door lokale wandelaars die de mooiste plekjes kennen. Door middel van de knooppunten, dus verdwalen is uitgesloten, zijn nu tweedaagse wandelingen uitgezet die de bezoeker voeren door de gemeenten Hilvarenbeek, Reusel – De Mierden, Bladel en door de Belgische gemeente Ravels. Voor de betrokken VVV’s uit Nederland en België was dat de aanleiding 27 en 28 mei een wandelevenement te organiseren in de vorm van een Internationale tweedaagse met rondwandelingen vanaf de Vrijthof in Hilvarenbeek.

Vijf verschillende afstanden
Startpunt van de tochten, die zoveel mogelijk verharde autowegen vermijden, is Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. Op beide dagen kan een keuze gemaakt worden uit vijf verschillende afstanden van 10 tot 40 kilometer door de Brabantse Kempen. De route gaat op zaterdag 27 mei richting Diessen, Baarschot, Netersel en Hulsel en op zondag 28 mei lopen de deelnemers richting Poppel door landgoed Gorp en Roovert. Alle tochten beloven een grote variatie aan landschappen, beekdalen met meanderende riviertjes, bossen en bosranden met een wijde blik over het agrarische land en moerassige gebieden. En onderweg is het goed toeven bij de diverse rustpunten en horecagelegenheden gelegen aan de route.

Inschrijven
Inschrijven kan op de dag zelf bij Bierbrouwerij De Roos. Deelname kost € 2,50 per dag per persoon en € 1,- per dag per kind tot 12 jaar. Bij inschrijving voor de tweedaagse ontvangen de deelnemers een leuke wandelgids met een routebeschrijving. De starttijden voor de 10 en 15 km zijn tussen 7.30 tot 12.00 uur. Voor de wandelingen van 20, 30 en 40 km tussen 7.30 en 11.00 uur. Wie liever één dag wandelt kan gebruik maken van de routes die bij de lokale VVV’s zijn te verkrijgen.

|Doorsturen