Uit

Alestorm neemt DVD op in 013

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 17 maart presenteert poppodium 013 optredens van Alestorm, Skálmöld en Bootyard Bandits. Aanvang om 20.15 uur.

Avast, ye landlubbers! Vanuit de donkere dieptes van de Caribische Zee duikt het vijfkoppige Alestorm op. Deze dronken piraten hebben het voor elkaar gekregen om vanuit een weiland ergens in Schotland uit te groeien naar een internationale feestmachine. De band heeft sinds hun debuut `Captain Morgan¿s Revenge¿, uit 2008, zeven platen uitgebracht vol stampende piratenmetal. Op 17 maart gaat het om een speciale show, want ze komen hun nieuwe DVD opnemen. Dus zet je piratenhoed op, zet die papegaai op je schouder, pak je opblaaszwaard van zolder en bind je houten been goed vast. Vanavond worden jullie vereeuwigd voor de hele wereld, dus jullie zorgen voor de juiste sfeer en klederdracht, toch?

Om de avond nog iets specialer te maken, neemt Alestorm de IJslandse metalband Skálmöld mee. Deze Vikings steken hun Vikingmetal iets serieuzer in dan hun Schotse vrienden, maar niet getreurd, op tracks als 'Gleipnir', 'Niðavellir' en 'Móri' is het nog steeds prima "skál!" schreeuwen. De Engelse country rock band Bootyard Bandits opent de avond.

Meer informatie: www.013.nl

|Doorsturen