Uit

An Pierlé komt naar Theaters Tilburg

Door Peter van Oirschot

Kaat Pype

TILBURG - De lichten dimmen en An Pierlé neemt plaats achter de piano. Niet op een kruk, maar op een grote transparante skippybal. Dan moet de muziek nog komen, muziek die wellicht nog eigenzinniger is dan het zitvlak waarvoor deze Vlaamse muzikante kiest. Het moge duidelijk zijn, een concert van An Pierlé is een ervaring voor alle zintuigen. Eentje die op 22 november neerstrijkt in de studiozaal van Theaters Tilburg.

An Pierlé maakte haar debuut tijdens de Humo Rock Rally in 1996, waar het hele publiek in verwondering was van de jonge vrouw die met haar skippybal het podium op stuiterde. Sindsdien is An altijd blijven verrassen, met tien albums die steeds een nieuw facet van haar persoonlijke stijl laten zien. Voortreffelijke popmuziek of originele singer-songwriter? Covers van Purcell of unieke eigen muziek? Conceptuele minimal of intiem geluid? Invloeden van Kate Bush, Tori Amos, Mark Hollis en The Doors? Ja, het is allemaal An Pierlé.

Dat je deze muzikante niet zomaar in één hokje kan plaatsen is ook duidelijk te horen op haar meest recente album, Clusters. Hier geeft An een glansrol aan het kerkorgel, wat wederom een nieuw element toevoegt aan haar al zo veelzijdige repertoire. Tijdens haar concert in Theaters Tilburg op 22 november brengt ze de nu al veelgeprezen songs van dit nieuwe album ten gehore.

An Pierlés voorstelling Cluster is op woensdag 22 november te zien en te horen in de studiozaal van Theaters Tilburg. Tickets zijn sinds vrijdag 30 juni te verkrijgen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen