Uit

Kunstenaars Ateliers Tilburg exposeren in De Schatkamer

Door Petra Jansen van Tilburgse Koerier

TILBURG- Van 9 t/m 11 september is het project ‘De Schatkamer’ te bewonderen bij Studio van Dusseldorp aan het Wilhelminapark.

Kim Pattiruhu

Het project is opgezet door Ateliers Tilburg, dat sinds 2004 panden aan kunstenaars verhuurt. Meer dan 25 van deze makers zijn betrokken bij het project, dat een combinatie is van een expositie en een programma van presentaties en optredens. Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Claudia den Boer, John Dohmen, Nel Donkers, Maria van Ewijk, Leen Heyne, Bart Hoogveld, Hans Innemee, Wijnand van Lieshout en Gerdien Wolthuis Paauw. Op zaterdag 10 september om 15.00 uur opent Wilbert van Herwijnen, zoorzitter van Ateliers tilburg, de expositie. Daarna geeft kunstenaar Danny van der Laan om 15.30 uur een presentatie over zijn cross-mediaproject ‘The Disappearance of Danny van der Laan’. Kunstenaar Renata van Rijsoort brengt de opening in beeld met een live schildersessie in de galerie.
Zondag
Zondag gaat de expositie om 12.00 uur open. Architect Carry Rosenblatt geeft om 14.00 uur een workshop in creatief denken. Om 15.00 uur vertelt fotografe Gerdien Wolthuis Paauw over hoe ze de ontwikkelingen in de Spoorzone vastlegt. Fotograaf Claudia den Boer en choreograaf Katja Grässli presenteren om 15.30 uur hun project DE(STIL): Een duet en cross-over tussen dans, gebarentaal en fotografie. Het akoestisch muziekgezelschap van Rik Meesters sluit om 16.00 uur de middag af met sfeervolle klanken van klarinet, contrabas en drums. Ook op maandag is de expositie nog te zien van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Wilhelminapark 110 in Tilburg.

|Doorsturen