Uit

Audities voor 'Hier Adem Ik Vrij'


TILBURG - Een muziektheatervoorstelling over koning Willem II, gezien door de ogen van zijn vrouw Anna Paulowna.

koninklijkhuis.nl

Het is zover. Er komt een nieuwe musicalproductie van Stichting Muziektheater Tilburg en daar zijn binnenkort audities voor. Na de succesvolle musical 'Moordhoek' over Marietje Kessels in 2017, werkt stichting Muziektheater Tilburg nu aan een musical over koning Willem II, met als titel 'Hier Adem Ik Vrij'. Deze musical in een rock-jasje zal in mei 2020 te zien zijn bij Theaters Tilburg.

Het verhaal

Anna Paulowna is nog maar net 21 jaar, wanneer ze uit haar luxueuze Winterpaleis in Sint Petersburg vertrekt. Haar man, die ze nog maar net kent, neemt haar mee naar een onbekend, klein land. Zijn land. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de gebruiken en de cultuur, maar toch is ze gelukkig. Ze is bij hem, haar grote liefde.

Wat voor Anna Paulowna begint als een spannend avontuur, verandert al snel in een aaneenschakeling van teleurstellingen. Anna voelt zich opgesloten. Haar schoonfamilie is koud en afstandelijk. Haar schoonvader, koning Willem I, is een tiran, die een hekel heeft aan zijn eigen zoon. Anna’s echtgenoot, de toekomstige koning Willem II, leeft in een wereld vol geheimen. Anna zou zich kunnen verliezen in heimwee en eenzaamheid, maar ze is vastbesloten om iets van haar lot te maken. Haar man heeft in Tilburg een plek gevonden waar hij vrij kan ademen. Zal het Anna ook lukken om vrijheid te vinden?

Artistiek team

Deze nieuwe productie staat onder leiding van een enthousiast artistiek team. Het script en de liedteksten zijn geschreven door Michelle van Daalhoff en Ron Antens is opnieuw verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Geertje Hochstenbach en Carla Lagarde-de Waal verzorgt de vocal coaching.

Audities

Gemotiveerde kandidaten kunnen zich nu aanmelden voor de audities voor 'Hier Adem Ik Vrij' op 24, 26 en 27 mei. Tijdens de audities zal worden gekeken naar de kwaliteiten van zang, spel en beweging/dans.

Wil je meedoen? Het inschrijfformulier en extra informatie kun je vinden op website www.muziektheatertilburg.nl De sluitingsdatum voor inschrijving is 13 mei.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld