Uit

Balafoon centraal bij Factorium

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 27 augustus wordt in Factorium Tilburg de Balafoonmeeting 2017 gehouden. Iedereen die iets heeft met dit mooie Afrikaanse instrument is van harte welkom om te komen luisteren en meedoen.

Leerlingen van balafonist en organisator Paul Nas geven verschillende presentaties en optredens. Ook spelen er twee bandjes met balafoon. Je kunt actief kennismaken met het instrument en deelnemen aan een workshop voor beginners. Wel vooraf opgeven via paul@paulnas.nl De Balafoonmeeting wordt georganiseerd door Paul Nas in samenwerking met het Factorium Tilburg. De toegang is gratis.

De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering met meer dan dertig balafoons, leerlingen en beginners samen. Daarmee zal op ludieke wijze het officieuze wereldrecord balafoon spelen worden verbeterd. De Balafoonmeeting Tilburg duurt van 13.00-17.00 uur en vindt plaats in de foyer en tuin van Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11A in Tilburg.

Het openbare deel van het programma start om 13.00 uur met presentaties van de lesgroepen De Bilt, Hoekse Waard, Driebergen en de Betuwe. Om 14.30 uur is de workshop kennismaken met de balafoon door Paul Nas, om 15.15 uur gevolgd door een optreden van Hakiri, traditionele balafoonmuziek door westerse handen. De wereldrecordpoging staat op de rol voor 16.00 uur. Een half uur later is er een optreden van 'Dalaba', balafoons gecombineerd met moderne instrumenten. Het programma wordt om 17.00 uur afgesloten.

|Doorsturen