Uit

Beekse Orgelwandeling met concertprogramma rond Vrijthof


HILVARENBEEK - Op zondagmiddag 3 juni staat het Vrijthof in Hilvarenbeek in het teken van de orgelmuziek. De uitvoerende musici zijn Ad van Sleuwen (orgel) en Jac Peters (orgel en zang). Het volledige programma bestaat uit vier onderdelen en begint om 14.00 uur met een kort concert in de Andreaskerk (Vrijthof 22). De orgelwandeling leidt vervolgens naar de Petruskerk, waar het koororgel om 14.30 uur het middelpunt vormt van het tweede concert. Om 15.15 uur volgt in het benedenzaaltje van de Petruskerk een lezing door Aad Goedendorp, waarin met name de bouwer van het hoofdorgel in de schijnwerpers staat: "Bernard van Hirtum en Harmonie Concordia van 1839". Het slotconcert op het Van Hirtum-orgel en het kistorgel begint om 16.15 uur en zal rond 17.00 uur zijn afgelopen.

De opzet van de Beekse Orgelwandeling biedt de deelnemers niet alleen de mogelijkheid om het complete programma te volgen, maar maakt het ook mogelijk om naar eigen inzicht een beperkter deel van het programma bij te wonen.

Alle deelnemers ontvangen bij binnenkomst een gedetailleerd overzicht van het complete programma. De toegang is gratis. Na afloop van het slotconcert zal bij de uitgang wel een collecte worden gehouden voor de Midden-Brabantse Orgelkring.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld