Uit

'Beste coverband Regio Zuid Nederland'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 3 juni vindt in 013 de finale plaats van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) in de grootste bandcompetitie van de Benelux, 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso! editie 2017/2018'.

In deze finale spelen negen bands om de titel 'Beste coverband Regio Zuid Nederland' gekozen door de vakjury en het publiek. De nummers 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummers 1 en 2 bij de publieksstemmen plaatsen zich direct voor de Benelux halve finale in De Vorstin in Hilversum. In deze halve finale strijden alle regionale winnaars om een plaats in de Benelux Grand Finale in Paradiso Amsterdam, waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en diverse optredens gaat het nu écht spannend worden.

Ook de strijd om de individuele awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een onderscheiding voor beste vocalist, gitarist, bassist, toetsenist of drummer van 2017-2018.

De individuele awards worden tijdens de grote finale uitgereikt.

Het programma op zaterdag 3 juni is in willekeurige volgorde:

- ACT83: Allround coverband uit Rosmalen

- CoverUp!: Allround coverband uit Dongen

- Critical Crossings: Americana coverband uit Oss

- Down to Eleven: Rock coverband uit Etten-Leur

- Galvanized: Rock coverband uit Wilbertoord

- Lucky Nine: Allround coverband uit Asten

- The Frozen Penguins: Rock coverband uit Tessenderlo (B)

- Velvet Antlers: Pop coverband uit Eindhoven

- WayWard: Rock coverband uit Den Bosch

Iedereen die op zaterdag 3 juni aanwezig is, mag een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete band. Poppodium 013 opent haar deuren om 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur. Entree: € 12,50 aan de kassa en € 10,- via de voorverkoop op website www.theclashofthecoverbands.com, waar ook meer informatie over de deelnemende bands en het evenement te vinden is.

|Doorsturen