Uit

Betoverende Pianisten in het Cenakel

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Ook dit seizoen heeft Het Cenakel samen met S.M.E.T. vier bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel geprogrammeerd. Zondag 17 november om 16.00 uur start deze betoverende reeks met de Russische Vyacheslav Gryaznov.

Lisa-Marie Mazzucco

Gryaznov is de schepper van meer dan 30 pianotranscripties en heeft een reputatie verworven als een van de meest opmerkelijke hedendaagse arrangeurs. In 2014 sloot de prestigieuze muziekuitgeverij Schott een contract met hem af. Zijn recente engagementen brachten hem solorecitals in de Berlijnse Philharmonie, Carnegie Hall in New York, Ehrbar Hall in Wenen en het National Center for the Arts in Mexico. Als solist speelde Gryaznov onder meer bij het Atlantic Classical Orchestra in Florida, de Moscow Philharmonic in Rusland, het RTE National Symphony Orhestra in Dublin, en het Dnipro Philharmonisch Orkest in de Oekranië.

Dit jaar treedt hij op in Australië, de Verenigde Staten., de Oekraïne, België, Frankrijk, Oostenrijk en Colombia. Vyacheslav is eersteprijswinnaar van concoursen in Rusland, Oekraïne, Georgië, Denemarken en Japan en is regelmatig te gast op internationale festivals.

Hij studeerde met onderscheiding af aan de Centrale Muziekschool van het Staats Conservatorium Moskou waar hij in de leer was bij Mariana Kandelaki. Hij zette zijn studie voort aan het Moskou’s Conservatorium bij Professor Yuri Slesarev en studeerde ook daar af met de hoogste onderscheiding. In 2018 voltooide hij het Yale Artist Diplomaprogramma onder leiding van Boris Berman.

Gryaznov is momenteel Artist in Residence van het Moskous Philharmonisch Orkest en van de Drozdoff Society in de VS.

Gryaznov speelt in het Cenakel eigen arrangementen gebaseerd op stukken van Grieg en Ravel alsmede twee suites van Debussy en Bach.

Entree

Abonnement voor 4 concerten is 60 euro, afzonderlijke concerten kosten 22,50 euro. Abonnementen en losse tickets kunnen besteld worden via info@cenakel.nl. Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2019/2020 op www.cenakel.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld