Uit

Betoverende pianisten in het Cenakel

Door Petra Jansen

TILBURG - Meesterpianist Séverin von Eckardstein is op zondag 15 december te gast in het Cenakel.

Ook dit seizoen hebben Het Cenakel en Stichting Muziek evenementen Tilburg (S.M.E.T.) weer vier bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel geprogrammeerd. Op vier zondagnamiddagen met aansluitend een borrel in gezelschap van de betoverende pianist.

Breed repertoire

Séverin von Eckardstein behoort tot de belangrijkste Duitse pianisten van zijn generatie en is op vele grote podia in de wereld te gast, zowel als solist bij belangrijke orkesten zoals het Concertgebouworkest als met solorecitals. Hij was als gastsolist te horen met dirigenten als Valery Gergiev, Philip Herreweghe en Jaap van Zweden bij het Dallas Symphony Orchestra. Naast de vele optredens heeft Von Eckardstein ook een groot aantal internationale prijzen op zijn naam staan. Von Eckardstein studeerde met onderscheiding af aan de Universiteit der Kunsten in Berlijn. Hij ontwikkelde zich verder aan de internationale Piano Academia in Italië en nam privélessen bij o.a. Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher en Menahem Pressler. Zijn repertoire is breed en omvat de barokperiode, laatromantiek alsmede muziek van de 21e eeuw. Séverin speelt in het Cenakel werk van Schumann, Prokofiev, Dupont en Beethoven. Het concert begint om 16.00 uur.

Entree

Abonnement voor 4 concerten is € 70, afzonderlijke concerten kosten € 22,50. Abonnementen en losse tickets kunnen besteld worden via info@cenakel.nl Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2019/2020 op www.cenakel.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld