Uit

Biënnale Brabant 2019: A Walk in the Park

Door Silvester Klaasman

TILBURG - Voor de vierde keer tovert Van Loon Galleries van 8 tot en met 24 november de Koepelhal om tot een schitterende expositieruimte. Het thema van dit jaar is ‘A Walk in the Park’ en dat is ook precies wat volgens eigenaar Joris van Loon het bezoeken van deze expositie moet zijn.

,,We willen graag de drempel om een tentoonstelling te bezoeken weghalen en ervoor zorgen dat het bekijken van kunst een aangename activiteit is. Door de bijzondere aankleding van de Koepelhal zorgen we er ook voor dat mensen de indruk krijgen in een groene omgeving te zijn.”

De werken van meer dan veertig nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars worden tijdens de Biënnale Brabant tentoongesteld, waaronder dit jaar verschillende nieuwe kunstenaars. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst. Joris van Loon, eigenaar van Van Loon Galleries, is trots dat hij het werk van de kunstenaars mag exposeren: “De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werken intrigerende weerspiegelingen zijn van een unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt. Het niveau van de kunstwerken is ook dit jaar weer erg hoog.”

Buiten de eigen galerie treden

Van Loon: “De drijfveer om destijds te starten met het organiseren van de Biënnale, is om kunst toegankelijk te maken voor jong en oud. We willen de barrière die mensen wellicht ervaren bij het binnenstappen van een galerie of expositie zoveel mogelijk wegnemen. De verhalen van kunstenaars verdienen het om verteld te worden. En hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier. In die opzet lijken we te slagen: het Biënnale-publiek wordt steeds gevarieerder. Dat doet ons ontzettend veel plezier: kunst is immers voor iedereen!” En dit wordt gewaardeerd want bij de vorige editie van Biënnale Brabant in 2017 mocht Van Loon Galleries ruim 21.000 bezoekers verwelkomen.

Iedereen mag zich welkom voelen om kunst te bekijken. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met kunstenaars, Joris van Loon of één van de andere kunstkenners van de galerie. De kunstenaars vertellen graag over de totstandkoming van kunst en hun ambacht en werkwijzen en delen met liefde hun ideeën achter de werken.

Meer informatie

Op www.biennalebrabant.com vindt u meer informatie over de Biënnale, de kunstenaars, arrangementen, de tickets en Van Loon Galleries. Openingstijden Biënnale Brabant 2019 zijn van vrijdag 8 november tot en met zondag 24 november, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangprijs is 12 euro.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld