Uit

Boekenweek in de bibliotheek

Door Petra Jansen

TILBURG - Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert tijdens de Boekenweek, van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart, diverse activiteiten rond het thema van deze boekenweek: 'Natuur'.

Zo houdt stadsbioloog Gert Brunink op dinsdag 13 maart een lezing over Tilburgse natuur. Hij vertelt over ontwikkelingen in de natuur in het Piushavengebied en het Leijpark. Aansluitend verzorgt bibliotheekcollectioneur Leonoor een boekproeverij over boeken over de (Tilburgse) natuur. Deze avond vindt plaats bij Wijkcentrum Koningshaven van 19.30 tot ca. 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Peter Smith houdt op donderdag 15 maart een lezing over duurzaamheid, zwerfafval en plastic soep. Hij laat ook zien hoe je als burger het verschil kunt maken als het om het milieu gaat. Vanaf 19.00 uur ontvangst met koffie/thee, de lezing begint om 19.30 uur. Voor bibliotheek leden is de toegang 7,50 euro. Niet leden betalen 10 euro. Graag aanmelden bij de Bibliotheek Tilburg Centrum. Op zaterdag 10 en 17 maart uur worden er van 13.00 tot 16.00 uur (kunst)workshops over en met zwerfafval georganiseerd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Op 10 maart de workshop 'Rondeel, van gedicht naar beeld' en op 17 maart 'Plastic Bloemenlandschap'. Deelname is 2,50 euro voor leden en 3,00 euro voor niet leden. Graag vooraf aanmelden bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Leestips

Tijdens de Boekenweek start de eerste bijeenkomst van 'Leestips van Leonoor'. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten voor volwassenen geeft bibliotheekcollectioneur Leonoor boekentips en kunnen bezoekers met haar in gesprek over hun eigen voorkeuren. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 14 maart van 15.00 tot 16.00 uur bij de Bibliotheek Tilburg Centrum. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. En voor de literatuur- en muziekliefhebbers organiseert de bibliotheek bij en in samenwerking met Paradox op 14 maart ParaBIEBop met pianist Jef Neve & auteur Stefan Hertmans, bekend van 'Oorlog en terpentijn'. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar bij Paradox of via de Bibliotheek Midden-Brabant. Meer informatie over het totale programma, tickets en aanmelden op www.bibliotheekmb.nl.

|Doorsturen