Uit

Brabantse kinderen maken voorstelling voor volwassenen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Sinds begin dit jaar komt wekelijks een groep van zestien kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar bij elkaar die in het geheim werken aan de voorstelling The crow knows where the children go, in regie van Alexandra Broeder. Zij maken zich klaar om een geheime locatie ergens in Tilburg over te nemen en het publiek mee te nemen in een trip over de kindertijd en naar mystieke plekken die we misschien lang geleden al zijn kwijtgeraakt.

Het vertrekpunt van de voorstelling is het sprookje van de Kinderberg: de plek waar de kinderzielen van volwassen mensen voortleven, veranderd in kraaien. Een plek waar volwassenen nooit naartoe kunnen maar de zestien kinderen die de voorstelling spelen wel, en zij zullen je ermee in contact brengen. Niet iedereen kan achter het bestaan van deze voorstelling komen. Zij bevindt zich ergens diep verscholen in de parallelle programmering van het theateraanbod. Slechts zij die er iets te zoeken hebben, zullen de weg naar het theatertje waar de kinderen zijn weten te vinden.

The crow knows where the children go is te zien op 28 en 30 april en op 2, 3 en 6 mei op een geheime locatie in Tilburg. Als je een kaartje koopt, wordt een tipje van de sluier opgelicht en kom je erachter waar je ongeveer moet zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.theaterstilburg.nl, aan de balie van Infoservice en Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen