Uit

Brief Encounters in de Lustwarande

Door Petra Jansen

TILBURG - Lustwarande presenteert op zondag 8 september de tweede editie van Brief Encounters ¿19 met drie event sculptures van internationaal gerenommeerde kunstenaars.

Gert Jan van RooiJ

Brief Encounters zijn kortstondige, tijdelijke, soms als een mokerslag zo hard aankomende event sculptures. Deze vinden in twee reeksen van drie plaats. De eerste was op 26 mei jongstleden.

Kunstenaars

De Belgische kunstenaar Gosie Vervloessem trapt de tweede editie van Brief Encounters ¿19 af met een workshop over de relatie tussen mensen en planten, getiteld Horror Garden. Hiervoor doet ze beroep op horrorfilms waarin planten ons de stuipen op het lijf jagen. De Nederlandse kunstenaar Tanja Ritterbex wordt de Lady Gaga van de kunst genoemd. Voor Brief Encounters ¿19 #2 houdt de kunstenaar een monoloog van een uur: How to make schawarma at home. Zittend op de wc in een zelfontworpen decor laat ze de toeschouwer delen in haar twijfels en besluiteloosheid in deze moderne wereld van eindeloze keuzes. Als laatste event sculpture die middag presenteren Phoebe Collings-James & Last Years Interesting Negro (Groot-Brittannië) Sound as Weapon, Sounds 4 Survival. Deze performance van ineengestrengelde lichamen en versneden r&b- en dub-loops kan worden omschreven als een symbiotische relatie tussen dans, muziek en beeldhouwkunst.

Informatie

Het programma duurt van 14.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in park De Oude Warande. Ingang aan de Bredaseweg 441. De entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen hebben gratis toegang. Meer informatie op www.lustwarande.org.

|Doorsturen