Uit

Café Theater Festival Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - De eerste editie van Café Theater Festival Tilburg vindt plaats op 6, 7 en 8 april 2018. De festivalorganisatie heeft in samenwerking met Tilburg voor Cultuur een crowdfunding opgezet.

De organisatie wil voor 20 februari 5250 euro ophalen om de financiering rond te krijgen. Het festival dat voor het eerst in Tilburgse kroegen wordt gehouden kreeg eerder 5.000 euro aan steun toegekend uit het potje voor evenementen van de gemeente. De crowdfundingsactie die in januari startte moet 5250 euro opleveren. Met dit bedrag wil de organisatie ervoor zorgen dat de eerste editie van het Café Theater Festival Tilburg een groot succes wordt. Initiatiefnemer Leon Caarls: "We willen het CTF een gezicht geven en een breed draagvlak creëren in de stad. Om die reden gaan we het bedrag inzetten voor onze marketing en communicatiedoeleinden. Daarnaast zetten we een deel van het bedrag in om het artistieke programma te realiseren. Een voorbeeld hiervan is de begeleiding voor de jonge makers in de vorm van workshops op de makersdagen."

Tilburgse editie

Tilburg kent een rijke culturele sector: een breed aanbod van kunstonderwijs, theaterhuizen, podia, musea en festivals. Een aantal grote namen, zoals Poppodium 013, museum De Pont, Woo Hah! en Festival Mundial, waar zelfs internationaal bereik mee is. Maar een locatietheaterfestival zoals het CTF is er nog niet. Caarls: "Het CTF brengt theater naar de publieke ruimte, zoals het café. Er is geen vierde wand; de bezoekers maken onderdeel uit van de voorstelling en staan er middenin. Er ontstaat een geheel nieuwe publieksetiquette die de bezoekers als vanzelf lijken te begrijpen. Omdat de theatermakers zich laten inspireren door Tilburg en haar cafés, ontstaan er verhalen waar een breed publiek zich in herkent."

Locaties en makers

Bij dit gratis toegankelijke evenement kunnen bezoekers genieten van artistiek talent en theatervoorstellingen terwijl ze in hun favoriete kroeg een drankje drinken. De deelnemende cafés zijn RAW, Kim's Kroeg, Bakker, Weemoed, 't Elfde Gebod, Bolle en Burgemeester Jansen. De theatermakers die de voorstellingen gaan verzorgen zijn ook al bekend: LUCYones, Steinmann&VanderPas, Rebecca Schoolmeesters, Anne & Lisa, Overburen en KNOT Kollectiv. Meer informatie op www.cafetheaterfestival.nl.

|Doorsturen