Uit

Cantiqua Concert: nieuwe lente, nieuw geluid


TILBURG - Cantiqua Concert viert dit jaar haar 10-jarig bestaan met een concert op zondag 26 mei om 15.00 uur in MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Het geheel staat onder leiding van Arjan van Baest.

Het wordt een bijzonder concert. Het publiek gaat namelijk samen met het koor een muzikale reis maken door een selectie van werken van diverse componisten zoals Fauré, Mozart, Mendelssohn, Rheinberger en Händel. Na de pauze staat het Requiem van Jenkins op het programma. Een gedurfde keuze, want het vraagt extra vaardigheden van de uitvoerenden, o.a. door de wisselingen van toonsoort. In onderdelen van het Requiem herkent men Japanse en Ierse invloeden. In het 'Dies Irae' is zelfs sprake van aanleunen tegen de hedendaagse hiphopcultuur.

U bent welkom om dit bijzondere concert bij te wonen, met een speciaal welkom voor de ouderen die met medewerking van de Stichting Vier het leven in de gelegenheid worden gesteld om dit mooie concert te bezoeken.

Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen bij Lia de Kok, tel. 06-55778787, e-mail kaartverkoopcantiqua@gmail.com, www.cantiqua.nl/kaartverkoop of de koorleden. Toegangskaarten zijn ook voor aanvang van het concert verkrijgbaar aan de zaal.

Lezersactie

Cantiqua Concert stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier 2 x 2 vrijkaarten beschikbaar. Wie hiervoor in aanmerking wil komen kan voor maandag 20 mei om 13.00 uur een e-mail sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl Uit alle inzendingen worden twee personen getrokken, die persoonlijk bericht krijgen over het afhalen van hun kaarten.

|Doorsturen