Uit

‘Celebrating Andriessen’ sluit Fontys Contemporary Music Days af


TILBURG - Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) organiseert van 4 tot en met 8 februari Contemporary Music Days.

Koektrommel Studio/Anita Overgaag

Deze dagen gaan studenten in verschillende contexten aan de slag gaan met hedendaagse muziek, met in het bijzonder het slotconcert ‘Celebrating Andriessen’ op vrijdag 8 februari.

Na het succes van van vorig jaar organiseert AMPA de tweede editie van Contemporary Music Days. Een week gefocust op hedendaagse muziek, waarin studenten zullen samenwerken met partners Dick de Graaf, ASKO|Schönberg, Harmen Fraanje en Etienne Siebens. Studenten gaan samen met deze grote namen werken aan hedendaagse muziek, zowel op het gebied van jazz als klassiek.

De projectweek wordt afgetrapt met een lezing van Dick de Graaf over zijn doctoraal Beyond Borders. Een project wat gaat over het artistiek palet voor het verbreden van improvisatie in jazzmuziek.

Insomnio

Op dinsdag, woensdag en vrijdag zijn de middagen gevuld met lunchconcerten door studenten en docenten. Zowel klassiek als jazz komt aan bod. Tevens sluit op dinsdagavond ASKO|Schönberg het project DUET af met een concert in de ‘Link in het Cenakel’. Studenten gaan aan de slag met improvisatie van hedendaagse muziekwerken, samen met ASKO muzikanten, David Kweksilber en Tjeerd Oosterhuis.

Op donderdagavond kunt u het afsluitingsconcert van het FHK-event in Theaters Tilburg beluisteren waarin ensemble Insomnio Frank Zappa’s laatste album ‘The Yellow Shark’ zal uitvoeren.

Verjaardag Andriessen

De projectweek sluit groots af met ‘Celebrating Andriessen’, een concert in Factorium Tilburg , waarin ‘De Stijl’ van Andriessen centraal staat. Louis Andriessen, die dit jaar tachtig wordt, is een Nederlandse componist bekend om zijn eigentijdse stukken. In het Factorium zal een studentenensemble onder leiding van dirigent Etienne Siebens het derde deel uit zijn ‘De Materie’ uitvoeren en wordt het concert afgesloten met uitvoeringen van ‘Ebony Concerto’ van Stravinsky en ‘Prelude, Fugue en Riffs’ van Bernstein waarin de klarinet centraal staat. Een afsluiting met power. Dit slotconcert op 8 februari begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro en kunnen worden gereserveerd via fhkagenda.nl

Voor meer informatie over de hele week kunt u terecht op fhkagenda.nl en facebook.com/AMPATilburg.

|Doorsturen