Uit

Charlotte Dematons naar 'Boeken rond het Paleis'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Nederlands meest succesvolle illustrator Charlotte Dematons is dé trekker van het Kinderplein tijdens de boekenmarkt 'Boeken rond het Paleis'.

Op zondag 27 augustus zijn er van 11.00-16.00 uur diverse activiteiten gepland in het Paleis-Raadhuis, dat voor deze dag is omgedoopt tot Kinderplein. Charlotte Dematons gaat om 14.30 uur vertellen en tekenen.

Stichting Cools nodigt alle kinderen uit om deze 20e editie van Boeken rond het Paleis te bezoeken. Voor deze jubileumeditie is het Kinderplein bedacht; extra aandacht voor de toekomstige vaste bezoekers: de huidige jeugd. Mama's en papa's, oma's en opa's breng je (klein)kind mee.

Charlotte Dematons hoefde niet lang na te denken en zei direct toe naar Tilburg af te reizen. Met haar warme persoonlijkheid en waanzinnig onbegrensde fantasie gaat zij vertellen. Waarover? Misschien neemt ze de kinderen mee door het boek Nederland. Dit prentenboek is een mega-bestseller. Ook vanuit haar uitgeverij werd enthousiast gereageerd; de hal van het Paleis-Raadhuis wordt versierd met de beschikbaar gestelde tekeningen.

Theater Erwazzus zorgt voor de vrolijke noot op de markt. Vooral gericht op de jonge bezoekers zal zij hen enthousiast maken voor alle activiteiten in het Paleis-Raadhuis.

Meer informatie: www.stichtingcools.nl/boeken-rond-het-paleis/literairprogramma

|Doorsturen