Uit

Cinekid tourt langs azc¿s

Door Peter van Oirschot

AMSTERDAM - Cinekid en Stichting de Vrolijkheid organiseren in de zomervakantie Cinekid Festivals in zes asielzoekerscentra in Nederland.

Tussen 16 juli en 31 augustus strijkt Cinekid iedere week op een andere locatie neer om kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun ouders/verzorgers kennis te laten maken met bijzondere films, mediaworkshops en interactieve installaties. Van 6 tot en met 10 augustus is Cinekid te gast in het azc in Oisterwijk.

Het festivalprogramma is een bijzondere samenwerking tussen Cinekid, Stichting de Vrolijkheid en de VPRO, mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Fiep Westendorp Foundation.

Cinekid biedt kinderen een breed en divers palet aan nationale en internationale, kwalitatief hoogstaande mediaproducties met een eigenzinnig karakter. Tegelijkertijd wil de stichting de vaardigheden van kinderen aanscherpen om ze onafhankelijk, kritisch en slim met media te leren omgaan.

Tijdens de Cinekid Festivals vormen de azc¿s ook het decor van de nieuwe VPRO-productie Zára en de magische kicksen. De jonge bewoners gaan zowel voor als achter de schermen een rol spelen in deze 6-delige jeugdserie over de 9-jarige Zára die haar magische voetbalschoenen moet terugvinden om een belangrijk azc-voetbaltoernooi te winnen.

Zára en de magische kicksen gaat in première op het Cinekid Festival in de herfstvakantie. De kinderen van de verschillende azc¿s komen allemaal naar Amsterdam om het resultaat op het grote doek te bewonderen. De serie zal later dit najaar te zien zijn op NPO Zapp.

|Doorsturen