Uit

Closed Eyes Festival

Door Petra Jansen

TILBURG - Collectief begrip van blind- en slechtsziendheid bevorderen, dat is het doel van het Closed Eyes Festival, dat op zondag 7 juli plaatsvindt in Cultuur BSO Monopole.

JimkeJoling.nl

Het Closed Eyes Festival is een cultureel festival waar zowel blinde, slechtziende als goed ziende mensen inventieve, creatieve en inspirerende ervaringen delen door middel van kunstbeleving. Publiek en artiesten ontmoeten elkaar om hun kunst en creativiteit te ontwikkelen. Het festival is een initiatief van Griekse choreografe Vicky Angelidou, Arubaanse componist/muziekant Xavier Geerman en Nederlandse kunstenaar Jofke van Loon en wordt georganiseerd met hulp van vrijwilligers en andere creatieve professionals. Nederlandse en buitenlandse artiesten, die ervaring hebben met werken met blinde mensen óf zelf een visuele beperking hebben, delen hun werk. Het festival kent een gevarieerd artistiek programma dat toegankelijk is voor kinderen en volwassenen, met of zonder (visuele) beperkingen.

Programma

Er is onder andere een expositie van voelschilderijen door blinde kunstenaas en Jofke van Loon. Verder kunnen bezoekers op een muziek- en geurenavontuur gaan. Vicky Angelidou en Xavier Geerman treden op met dans en muziek. Anja Driessens geeft een muziekworkshop. Nandy Mannaert zorgt voor stemcoaching. Sandra Bolten geeft persoonlijk advies op het gebied van kleur en kleding voor blinden. Ook kunnen bezoekers zich blind laten verrassen door de heerlijke smaak combinaties van de Koreaanse keuken.

Kaarten

Het festival duurt van 11.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in Cultuur BSO Monopole aan de Langestraat 13 in Tilburg. Kaarten kosten in de voorverkoop 13,30 euro, aan de deur 15 euro. Meer informatie op www.closedeyesfestival.com. Op het festival wordt zowel Nederlands als Engels gesproken.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld