Uit

Concertzaal Tilburg presenteert 'Symfonie in het Park'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 14 mei staat er een bijzondere wereldpremière op het programma van Concertzaal Tilburg.

FOTO: Marco Borggreve

Voor het eerst wordt de symfonische muziek van componist Maarten Hartveldt, sinds 2005 te horen in themapark De Efteling, uitgevoerd in een concertzaal. Op het concertpodium vind je de Tilburgse pianist Jan-Willem Rozenboom en het Belgische orkest Casco Phil. En de componist? Die zit voor deze speciale gelegenheid in de zaal.

Het initiatief kwam tot stand in aanloop naar het twintigjarig jubileum dat de Tilburgse concertzaal dit concertseizoen viert. Dat er iets speciaals staat te gebeuren is dan ook gegarandeerd. Regisseur Peter van den Dungen: "Het wordt méér dan een gewoon concert, het wordt een hele beleving. Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan brengt muziek meer dan duizend beelden in herinnering. We brengen in dit concert alles samen om een sprookjesachtige sfeer neer te zetten." Voor het artwork werd Michel den Dulk, een van de topdesigners van Disney, in de arm genomen.

Krijgt de jarige Job normaliter zelf cadeautjes, nu is het de jubilerende concertzaal die wat weggeeft. Voor Symfonie in het Park is Theaters Tilburg een samenwerking aangegaan met het platform Quiet, ofwel de marktplaats zonder geld. Mensen in een armoedesituatie kunnen via de Quiet Community anoniem gebruik maken van allerlei goederen en diensten, en een groot aantal concertkaarten wordt dan ook via hen uitgegeven. Daarnaast worden ook enkele tickets aangeboden aan Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in Kaatsheuvel.

Tickets zijn te verkrijgen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen