Uit

Converge naar 013

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 26 augustus zijn Converge, Gold en Supergenius te gast in 013 aan de Veemarktstraat. Het eerste optreden begint om 20.00 uur.

Het waren magische shows. Converge, de legendarische hardcore band die bekend werd door hun snijdende en unieke mengsel van metal en hardcore, speelde op Roadburn 2016 twee fenomenale sets. De ene dag speelde ze de 'rustiger' nummers, met de hulp van leden van Cave In, Neurosis en mrs. Chelsea Wolfe. De andere set speelde ze eenmalig het ongeëvenaarde album 'Jane Doe' integraal.

De integrale uitvoering van 'Jane Doe' is nu uitgebracht onder de naam 'Jane Live'. Daarnaast gaan er ook verhalen dat dit jaar het negende album gaat verschijnen. En dat de band naast zij-projecten (Wear Your Wounds, Mutoid Man), een eigen label (Deathwish), productiewerk (gitarist Kurt Ballou) en schilderijen (frontman Jacob Bannon) óók nog tijd vindt voor een korte Europese tour. Logisch dat dit de enige show in Nederland is.

Wie bij Gold nog steeds denkt aan 70's rock, is niet helemaal bij de les geweest. De band met ex-The Devil's Blood leden is qua sound steeds meer opgeschoven tot een inktzwarte hybride van post-punk, doomrock, shoegaze en psych.

Supergenius komt uit de Church Of Ra clan en bestaat uit leden van Oathbreaker, Rise And Fall, Wiegedood en Beecher. De band lijkt een ode aan de hoogtijdagen van de échte emo.

Meer informatie: www.013.nl

|Doorsturen