Uit

Crowdfunding voor CD project Roland Dyens

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - De stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst zijn een crowdfunding gestart om hun wens waar te maken. Samen willen zij het grootste meesterwerk van Dyens, het gitaarconcert 'Concerto Métis' op CD uitbrengen.

Vorig jaar is gitarist-componist Roland Dyens overleden. Zijn grootste meesterwerk is het gitaarconcert 'Concerto Métis' uit 1990, waarvan de opname niet meer verkrijgbaar is. Heel jammer want dit werk met romantische en jazz invloeden is voor een groot publiek toegankelijk. De Stichting Kapelconcerten Goirle wil er met een voortreffelijke opname ervoor zorgen dat dit concert weer op CD beschikbaar is.

De musici zijn gitarist Enno Voorhorst en The String Soloists. De CD wordt in oktober a.s. opgenomen en naar verwachting zomer 2018 bij de donateurs thuisbezorgd. De opname wordt uitgebracht bij het gerenommeerde Cobra Records en internationaal gedistribueerd.

Een productie van dit formaat is erg kostbaar. Steun de initiatiefnemers met een gift en krijg deze CD in ruil voor uw donatie of kies een andere optie. Met uw hulp wordt dit project een kroon op de verdiensten van bijna 20 jaar Kapelconcerten. Kijk voor meer informatie op www.voordekunst.nl/projecten/5961

|Doorsturen