Uit

Cultureel Café Tilburg stopt

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De redactie van Cultureel Café Tilburg stopt met het organiseren van deze maandelijkse culturele talkshow. Op zondag 25 november vindt er nog één aflevering plaats met diverse verrassingen. Aanvang om 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat. De toegang is gratis.

Volgens de redactie heeft het Cultureel Café zijn bestaansrecht in Tilburg de afgelopen 12 jaar ruimschoots bewezen. Vrijwel altijd is op de laatste zondag van de maand de zaal tot de laatste stoel bezet en de reacties van zowel het publiek als de gasten zijn doorgaans zeer positief.

Een samenloop van omstandigheden heeft echter tot dit besluit geleid. De gemiddelde leeftijd van de redactie blijft maar stijgen en pogingen tot verjonging leverden tot nu toe weinig op. Een aantal redacteuren wilde na dit seizoen toch al stoppen. Eén van de twee vaste presentatoren stopt binnenkort vanwege drukke andere werkzaamheden en de tweede presentator moet tijdelijk afhaken. De formule behoeft opfrissing. Aanvankelijk wilde de redactie de 12,5 jaar volmaken, maar nu is toch besloten om er halverwege dit seizoen een punt achter te zetten. De redactie sluit overigens niet uit dat een nieuwe frisse ploeg in de toekomst de draad weer op zal pakken.

|Doorsturen