Uit

zaterdag 4 en zondag 5 februari

Cursisten Atelier WATERIDEE exposeren bij NS 16

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Atelier WATERIDEE organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 februari een EXPOSITIE met tekeningen, aquarellen, collages en schilderijen van 35 cursisten van Atelier WATERIDEE. De locatie is expositieruimte NS 16, met dank aan Stichting Ateliers Tilburg! Iedereen is op beide dagen welkom tussen 11 en 17 uur. Het adres is NSplein 16.


Atelier WATERIDEE, dat al ruim 10 jaar bestaat, verzorgt cursussen Tekenen/Schilderen en Aquarelleren op een bijzondere locatie, namelijk in het atelier aan boord van het sfeervol verbouwde historisch binnenvaartschip Drie Gebroeders. Het schip heeft vaste ligplaats dichtbij de draaibrug van de Piushaven. De lessen worden gegeven door Caroline Docters van leeuwen, opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Met haar ruim 25 jaar les-ervaring zorgt docent Caroline voor extra inspiratie en geeft begeleiding afgestemd op ieders niveau. De lessen zijn leerzaam maar ook gezellig en worden gegeven in kleine groepen van ongeveer 8 personen. Voor het leren kijken wordt vaak gewerkt vanuit stilleven, waarbij de zeer uiteenlopende onderwerpen in overleg worden bepaald. Het onderwerp kan ook portret of model zijn, of er wordt gewerkt vanuit een andere verbale opdracht. Er is ruim aandacht voor het kennismaken met én de uitbouw van de technieken. Als het weer het toelaat gaan we in het voorjaar ook naar buiten voor bijvoorbeeld tuin, landschap of stadsgezicht.
Ook wordt er jaarlijks een aantal vaar-schilderdagen georganiseerd. De Drie Gebroeders vaart dan naar de sluis, we tekenen of schilderen daar een paar uren en varen aan het eind van de dag weer terug onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast organiseert WATERIDEE In de eerste week van de zomervakantie ook een buitenschilderweek waarbij bijzondere locaties in en om Tilburg het onderwerp zijn, alles op fietsafstand.

Meer informatie op www.wateridee.nl of via 06-12146334.
Voor wie wel heel enthousiast wordt tijdens de expo: er kan als er nog plaats is bij een van de cursussen eventueel tussentijds nog worden ingestapt. Het tweede blok lessen is namelijk pas net begonnen. Alle niveaus zijn welkom, ook absolute beginners!

 

|Doorsturen