Uit

De Boemel helpt Tonny’s rijdende winkel

Door Petra Jansen

TILBURG - Theater De Boemel reikt Tonny’s rijdende winkel de helpende hand met een benefietconcert op 20 december vanaf 20.00 uur.

Al jaren helpt Tonneke vanuit haar rijdende winkel minderbedeelde huishoudens aan betaalbare levensmiddelen en houdt zij een sociaal oogje in het zeil bij mensen die dat nodig hebben in een zwakker deel van de samenleving. Helaas is Tonneke nu door veel pech zelf buiten spel gezet, vooral omdat haar wagen definitief kapot langs de weg staat. Het initiatief van Tussenheid 013 voor een inzamelingsactie voor een nieuwe wagen moet Tonneke weer zo snel mogelijk en route brengen om haar goede werk voort te zetten. Binnen 2 weken staat de teller al op ruim € 15.000,- van de benodigde € 60.000,-.

Benefietconcert

Iedereen is welkom op het benefietconcert en de entree is helemaal gratis. Een bijdrage van de bezoekers is uiteraard welkom. Hiervoor krijgen zij een avondvullend programma in een typisch Tilburgse ambiance. Wie verhinderd is, kan een bijdrage leveren op rekeningnummer NL76RABO0191222062 ten name van Buro Bilan die de financiën behartigt. Ook het Tilburgse bedrijfsleven wordt uiteraard opgeroepen en krijgt een podium een bijdrage te doen om Tonny weer letterlijk op de rit te krijgen. Op het programma staan verder optredens van Gerard Korthout, Treasure en Frans van der Meer.

Bekendheid

Tonneke kreeg de afgelopen tijd veel aandacht in de pers. Zo was zij te zien in ‘Chantal komt werken’ en zat ze aan tafel bij Pauw en De Nieuwe Maan. Op het documentairefestival Idfa was ze te zien in een film van Max Ploeg, ‘De laatste der Mohikanen’, die binnenkort waarschijnlijk te zien is in Euroscoop Tilburg. De opbrengst hiervan is ook voor dit goede doel.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op https://www.tonnekesrijdendewinkel.nl/. Of volg Tonneke’s rijdende winkel op Facebook voor de laatste berichten.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld